;

lemongrass chicken pita

Healthy, yet fun: warm pita stuffed with flavourous chicken breast, with the addition of fresh lemongrass, coconut milk, mint, ginger and peanuts.

stuff

•pitas   •chicken breast chunks   •coconut milk   •soy sauce   •fresh lemongrass   •mint   •limes   •peanuts   •fresh chili pepper   •fresh ginger   •garlic   •red onion   •chicken bouillon cube or chicken stock
In a food processor, combine ginger,
garlic, chili pepper and red onion.
Add some lime zest.
Transfer everything to an oiled skillet and saute for a few minutes. Add some soy sauce.
Add the chicken breast and cook until lightly brown.
Finely chop the lemongrass...
...and some mint leaves.
Add mint and lemongrass to the chicken.
Squeeze in some lime juice.
Prepare the stock and pour some over the chicken. Cook until stock has eveporated.
Add some coconut milk and cook for a few more minutes, until the sauce thickens.
In a food processor, mix some peanuts and mint leaves.
Sprinkle the chicken with a tablespoon of the peanut-mint mix. Set aside the rest.
Stuff a toasted pita with some lemongrass chicken.
Sprinkle with the peanut-mint mix.
Top with slices of lime and fresh mint leaves.

lemongrass chicken pita

Smacznego!
Thank you, Janet! And I promise... This looks amazingly delicious!! Love your... Cieszę się, że kanapka smakowała! Będę... Właśnie skończyliśmy jeść. Booooooskie. Moja porcja... Indyk i trawa cytrynowa to również... Jak orientalnie! Czy można zastąpić mięso... Wygląda wspaniale! Z pewnością wypróbuję ten...
hide comments Comments
Sandwicherie.pl
4/11/2012 10:08:30 PM

Thank you, Janet! And I promise to keep posting :)

Janet
4/11/2012 5:18:58 AM

This looks amazingly delicious!! Love your blog; keep up the great work and post more pictures soon!!! Thanks =)

Sandwicherie.pl
4/3/2012 1:50:52 PM

Cieszę się, że kanapka smakowała! Będę musiała wypróbować kiedyś także wersję wegetariańską :)

Magda Górnicka i Wadim
4/1/2012 6:55:32 PM

Właśnie skończyliśmy jeść. Booooooskie. Moja porcja zamiast kurczaka miała kostki sojowe - wersja wegetariańska także daje radę. Dzięki za przepis :)! Przepyszne

Sandwicherie.pl
3/28/2012 7:47:00 PM

Indyk i trawa cytrynowa to również świetne połączenie. Tak przygotowana kanapka na pewno nie będzie stratna. Poza tym, zawsze zachęcam do eksperymentów :)

Gosia
3/26/2012 8:59:39 PM

Jak orientalnie! Czy można zastąpić mięso z kurczaka jakimś innym, np. indykiem? Czy kanapka nie straci wtedy na smaku?

Kasia Ewa
3/26/2012 8:40:43 PM

Wygląda wspaniale! Z pewnością wypróbuję ten przepis.

Post a comment
hide comments Post a comment
hide comments Post a comment