Zamrażarka skrzyniowa: świetna inwestycja i to nie tylko do restauracji!

Zamrażarka skrzyniowa to urządzenie bardzo przydatne w każdym lokalu gastronomicznym. Dzięki niej można będzie przechowywać dużą ilość produktów przez długi czas, a ma to niebagatelne znaczenie w przypadku prowadzenia na przykład dużej restauracji.

Zamrażarka skrzyniowa: element niezbędny wyposażenia każdej kuchni w lokalu

Bez zamrażarki skrzyniowej mrożenie tak dużej ilości produktów będzie po prostu niemożliwe, co może poskutkować spowolnieniem ruchu w lokalu ze względu na przedłużony czas dostarczania określonych produktów dla klienta, który musi długo czekać na swoje zamówienie. Warto ją więc mieć. Czym się wyróżnia?

Cechy urządzenia

Zamrażarka skrzyniowa otwiera się w kierunku górnym. Jest też niższa niż urządzenie szufladowe, ale o wiele szersza. Gdy patrzymy na nią, widzimy obiekt przypominający ladę. W środku urządzenia znajdziemy kosze, które zostały zaprojektowane po to, aby wygodnie przechowywać mrożone produkty. Urządzenie sprawdzi się zresztą nie tylko w restauracji czy każdym innym lokalu gastronomicznym, ale również w domu, w spiżarni czy w piwniczce. Solidne urządzenie od dobrego producenta zachowa ujemną temperaturę nawet wtedy, gdy zdarzy się awaria, a lokal bądź dom zostanie na jakiś czas pozbawiony prądu.

Dostępna w wielu rodzajach, ma zazwyczaj pojemność wynoszącą 300 litrów albo 500. Są też oczywiście większe, ale wcześniej wspomniane rozmiary są najczęściej spotykane. Dobre urządzenie będzie posiadać system zapobiegający powstawaniu szronu na produktach, a cyrkulacja powietrza zostanie zachowana na odpowiednim poziomie. Warto wybrać taką, która będzie miała odpowiednią do warunków panujących w lokalu klasę energetyczną.

Comments are closed.