melasa trzcinowa

Czym jest melasa trzcinowa?

Melasa trzcinowa coraz częściej stosowana jest w kuchni. Można ją wykorzystać surową lub po obróbce termicznej. Stanowi świetną alternatywę dla...

makaron z soczewicy

Czy warto kupować makaron z soczewicy?

Mało osób odpowiedziałoby na pytanie, czy lubią makaron?, w sposób negatywny. Pochodzi on od tradycyjnej włoskiej kuchni, ale na stałe...

mlynek_do_pieprzu_peugeot2

Młynki do pieprzu – są popularne na całym świecie

Wspaniały młynek do pieprzu marki Peugeot to wymarzony prezent pod choinkę lub na urodziny. Pięknie zapakowany młynek do pieprzu, to...

pomidory w zalewie

Pomidory w zalewie to idealny pomysł na przechowanie warzyw na zimę

Pomidory w zalewie to najlepszy sposób na to, by przechować warzywa na zimę. Idealnie sprawdzą się w środku zimy do...

mąka amarantusowa

Kilka faktów o zaletach mąki amarantusowej

Mąka amarantusowa jest bezglutenowa, dzięki czemu może znacznie zwiększyć wartość odżywczą przepisów bezglutenowych – co jest niezwykle ważne dla osób...

makaron bezglutenowy

Makaron Bezglutenowy – co warto o nim wiedzieć?

Makaron bezglutenowy jak sama nazwa wskazuje – nie zawiera glutenu. Produkty bezglutenowe pozwalają osobom nie tolerującym glutenu cieszyć się smakiem...

patelnia elektryczna

Patelnia elektryczna – jaką wybrać?

Bardzo popularnym urządzeniem do obróbki termicznej mięsa oraz warzyw są elektryczne patelnie gastronomiczne. Producenci oferują bardzo duży wybór takich urządzeń...

Na jaki serwis obiadowy warto się zdecydować?

Kuchnia stanowi jedno z najważniejszych pomieszczeń w domach i mieszkaniach. W wielu z nich, kuchnia pełni również funkcję jadalni. Aby...

Kubek termiczny – przydatny na spacery i górskie wędrówki

Kubek termiczny – przydatny na spacery i górskie wędrówki

Wybierając się na wycieczkę w góry, łowienie ryb czy na długi spacer w jesienne i zimowe dni, warto mieć pod...

sól himalajska czarna

Czy sól himalajska jest rzeczywiście lepsza od zwykłej?

Soli używa się właściwie na co dzień w niemalże każdej kuchni świata. To substancja mineralna, która nadaje potrawom bardziej wyraźnego...