;

btt

Nigdy nie słyszeliście o BTT? Blue cheese. Turkey. Tomatoes.

Ser pleśniowy, indyk i pomidory.

Czuję, że już wkrótce taką kanapkę będzie można kupić wszędzie!

rzeczy

•pierś indyka   •pomidorki koktajlowe   •świeża bazylia   •miękki ser pleśniowy   •ciabatta   •świeży tymianek   •cytryna   •oliwa z oliwek   •miód   •czosnek   •sól morska   •pieprz
Połącz sok z cytryny, oliwę, miód, skórkę z połówki cytryny i rozgnieciony ząbek czosnku.
Wymieszaj na gładko.
Marynuj indyka przez co najmniej pół godziny.
Przekrój pomidorki na pół.
Posiekaj bazylię.
Dodaj posiekaną bazylię do pomidorków.
Skrop oliwą, dopraw świeżo zmieloną solą i pieprzem.
Wymieszaj.
Ułóż indyka w naczyniu żaroodpornym.
Wokół ułóż pomidorki.
Włóż do nagrzanego piekarnika na około 55 minut (180C).
Przekrój ciabattę na pół.
Rozsmaruj ser pleśniowy.
Na serze ułóż kawałki pieczonego indyka i liście tymianku.
Dodaj pomidorki i listki bazylii.

akcja!

btt

Smacznego!
Magda, to oburzające, że musiałaś siedzieć... wygląda fantastycznie - aż chce się...
hide comments Komentarze
Sandwicherie.pl
2012-05-09 16:24:51

Magda, to oburzające, że musiałaś siedzieć w biurze w czasie majówki. Mam nadzieję, że przynajmniej miałaś przygotowane pyszne kanapki na lunch.

Magda
2012-04-30 14:29:31

wygląda fantastycznie - aż chce się rzucić robotę w kąt i pójść do domu, żeby zrobić sobie taką kanapkę... pozdrowienia z biurowej rzeczywistości w kwietniowo-majowy "długi weekend" ;)

Dodaj komentarz
hide comments Dodaj komentarz
hide comments Dodaj komentarz