Na co zwrócić uwagę wybierając dyspenser do napojów?

Zakup porządnego dyspensera do napojów jest obowiązkiem każdego właściciela restauracji lub firmy cateringowej. Urządzenia tego typu mogą okazać się bardzo przydatne również w barze albo hotelu. W dużej mierze to właśnie dozownik do napojów ułatwia przygotowanie zimnych i ciepłych napojów.

Dlaczego warto?

W dzisiejszych czasach liczy się szybkość podawania potraw zamówionych w restauracji. Identycznie wygląda również sytuacja jeżeli chodzi o podawania napojów, dlatego też porządny dyspenser gastronomiczny może okazać się naprawdę bardzo przydatnym urządzeniem. Sprzęt ten jest stosunkowo tani, a co najważniejsze można go wykorzystać na wiele różnych sposobów.

Na co zwrócić uwagę?

Aby wybrać najlepszy dyspenser do napojów warto zwrócić uwagę na jego pojemność. Jak łatwo się domyślić pojemność w dużej mierze zależy od biznesu, który prowadzimy. W małych restauracjach i kawiarniach wystarczą mniejsze dozowniki do napojów. Jeżeli chodzi o firmy cateringowe, to warto postawić na urządzenia o pojemności od 15 do 30 litrów. Oryginalny dyspenser gastronomiczny o dużej pojemności poradzi sobie nawet podczas większej imprezy.

Materiał wykonania ma znaczenie

Kolejnym bardzo ważnym elementem jest to, aby dyspenser do napojów wykonany był z wysokiej jakości materiału w dbałości nawet o najmniejsze detale. Pamiętać należy przede wszystkim o tym, że dozownik do napojów bardzo często pełni funkcje dekoracyjne. Jego podstawowym zadaniem jest zachęcenie klientów do zamówienia kolejnego napoju. Najlepsze modele wykonane są ze stali nierdzewnej, które charakteryzują się dużą odpornością na uszkodzenia mechaniczne. Z praktycznego punktu widzenia najlepszym wyborem są dyspensery wykonane w całości z tworzyw, które są łatwe w utrzymaniu czystości. Stal nierdzewna spełnia oczywiście normy sanepidu, dlatego też jest to godny polecenia materiał.

Zobacz na stronie Technica pl

Comments are closed.