płatki czekoladowe

Dlaczego warto jeść płatki czekoladowe?

stewia

Stewia – zdrowy zamiennik cukru

kasza orkiszowa

Czy kasza orkiszowa jest zdrowa? – poznaj właściwości kaszy orkiszowej

Orkisz z pewnością nie jest aż tak popularnym zbożem jak żyto czy jęczmień. Posiada on jednak wiele właściwości prozdrowotnych, dzięki...

Jak ograniczyć kalorie i zachować smak? Ketchup bez cukru

Jak ograniczyć kalorie i zachować smak? Ketchup bez cukru

Ketchup bez cukru jest idealny dla osób stosujących dietę niskocukrową lub próbujących kontrolować poziom cukru we krwi. Ketchup bezcukrowy może...

miód słonecznikowy

Miód słonecznikowy – dlaczego warto go spożywać?

Miód słonecznikowy to produkt cieszący się dużą popularnością w całej Europie. Pozyskiwany z nektaru kwiatowego stanowi cenne źródło energii. Jego...

melasa trzcinowa

Czym jest melasa trzcinowa?

Melasa trzcinowa coraz częściej stosowana jest w kuchni. Można ją wykorzystać surową lub po obróbce termicznej. Stanowi świetną alternatywę dla...