Podstawowe akcesoria kuchenne – jakie i jak wybierać?

Gdzie wykorzystywać można kuchenki indukcyjne?

Nie da się gotować i przygotowywać smacznych potraw bez odpowiednich urządzeń. Jednym z nich jest kuchenka, na której nie tylko...

walkownica

Czym należy się sugerować przy wyborze gastronomicznej wałkownicy do ciasta?

Należy mieć świadomość, że obecnie wybranie gastronomicznej wałkownicy do ciasta jest znacznie bardziej skomplikowanym zadaniem. Warto bowiem wiedzieć, że obecnie...

salamander-elektryczny

W kuchni razem z salamandrą

Kucharze w lokalach gastronomicznych znajdują wiele ciekawych rozwiązań, narzędzi i urządzeń, dzięki którym ich praca jest efektywniejsza, a klienci stają...

zestaw-4-patelnie-aluminiowe

Różne możliwości profesjonalnych patelni

Wyposażenie domowej kuchni, nawet najbardziej różnorodne, często nie dorównuje nawet rozwiązaniom dostępnym w profesjonalnych placówkach gastronomicznych. W miejscach takich nie...

Wiele produktów, które lądują na talerzach klientów przyjeżdża do restauracji w nieco innej formie, niż spodziewają się tego konsumenci. W...

Na co zwrócić uwagę wybierając dyspenser do napojów?

Na co zwrócić uwagę wybierając dyspenser do napojów?

Zakup porządnego dyspensera do napojów jest obowiązkiem każdego właściciela restauracji lub firmy cateringowej. Urządzenia tego typu mogą okazać się bardzo...

Niezastąpiony sprzęt w każdej kuchni

Robot planetarny z blenderem to zdecydowanie niezastąpiony sprzęt w każdej kuchni. Dzięki niemu można szybko ubić jajka, wymieszać ciasto czy...

Tadar

Tadar – Wszystko pod ręką

Każdy, kto lubi gotować wie, że żeby praca szła sprawnie, wszystkie narzędzia muszą znajdować się pod ręką. Kwestia przyzwyczajenia to...

Jaką kostkarkę do lodu wybrać do małego lokalu gastronomicznego?

Lód można przygotowywać w specjalnych foremkach lub woreczkach umieszczanych w zamrażarkach. Do lokalu gastronomicznego lepszym wyborem będzie jednak gastronomiczna kostkarka...